نخل ماداگاسکار
نام علمی : pachypodium lamerei
نخل ماداگاسکار بومی ماداگاسکار می باشد و اگر چه که یک نخل نیست اما به دلیل شباهت ظاهری با برخی از نخل ها با نام نخل ماداگاسکار شخناخته می شود . این گیاه نوعی گیاه گوشتی است که خار بزرگی در طول ساقه خود دارد و برگ های آن اکثرا در قسمت بالای ساقه متمرکز شده اند.نخل ماداگاسکار به دلیل شکل منحصر به فرد آن و همچنین آسانی نگهداری به گیاهی محبوب برای پرورش در گلدان و نگهداری در خانه و آپارتمان تبدیل شده است.
این نخل زیبا مقاوم به نور شدید و مستقیم خورشید است. اما حساس به تاریکی و سایه است و حتی در سایه رشدش متوقف می شود و برگ های جدید تولید نمی کند و حتی اگر برگ هم تولید کند برزیاد چون از گ ها سیاه شده و می ریزند. این سایکولنت زیبا نیاز به حداقل 6 ساعت نور کامل و مستقیم دارد.
نور:
این گیاه چون که بیابونی هستش و خیلی مقاوم میتونه ساعت ها نور مستقیم آفتاب رو تحمل کنه البته به عنوان کسی که تجربه ی کار با این گیاه رو داره عرض میکنم که فقط کسایی که نور زیاد دارن تو خونشون یا تراس یا گلخونه دارند بیان سراغ این گل و گرنه تو خونه ی تاریک یا اتاق تاریک جواب نمیده! و برگهای جدیدش سیاه میشن و میریزن و گیاهتون هم رشد نمیکنه!بزاریدش یه جا با آفتاب مستقیم جلو ی پنجره ی جنوبی توی اتاق پذیرایی یا اتاق خواب و انباری و حموم هم خواهشا نذاریدش.
آبیاری:
با این که این گل بسیار مقاوم هستش خصوصا به کم آبی و توی تنه خودش آب ذخیره میکنه ولی بدونید این ذخیره ی آب برای روز مبادا هستش نه اینکه بذارید دائم از خودش مصرف کنه چون دراین صورت گیاه لاغر میشه و برگهاش میپیچند خصوصا توی آفتاب شدید.هفته ای دو بار سیراب بشه کافیه،توجه کنید گفتم سیراب بشه نه اینکه دور لبشو خیس کنید تا هفته ی بعد آب قشنگ از زیر گلدونش بزنه بیرون.حتما ته گلدون رو سوراخ کنید تا آب اضافی ازش بریزه بیرون.وگرنه خدای نکرده میگنده ریشه ها.آبیاری بیش از حد هم باعث زردی و ریزش برگها میشه.در فصل زمستون هم که گیاه خوابه باید آبیاری رو به هفته ای یکبار کاهش داد
رطوبت :
به رطوبت و به این طور سوسول بازیا اعتقادی نداره.
دما:
این گیاه بیابونی از ۱۰ درجه تا ۴۰ ،۵۰ درجه سانتی گراد میتونه تحمل کنه و دیگه دمای توخونه براش مهم نیست.
آفت ها :
نسبت به آفت ها مقاوم هستش ولی آفت رایج این گیاه شپشک آردآلود که دیگه سرقفلی برای همه ی گلهاست و کنه هم میتونه مشکل ساز بشه.که هر دوشون با یه سم کونفیدور و آبامکتین با هم از بین میرند.
تغذیه و کود :
در فصل رشد بیشتر به آب تنگ ماهی یا آکواریوم نیاز داره یعنی اینها بهتره تا کود و ماده شیمیایی.یا میتونید از کود ورمی کومپوست روی سطح خاک بریزید تا به مرور مواد غذایی آزاد بشن.
گلدهی :
فقط گیاهان بالغ و حدود ۱.۵ متر به بالا گل میدن اونم توی فصل بهار تا تابستان که از بذرش باید به نحو احسن استفاده کرد.
خاک :
بهترین خاک برای این گل خاک کاکتوس و یا یک خاک سبک هستش که زود آبو رد کنه.ترکیب ماسه و خاک برگ و کود و شلتوک برنج و خاک باغچه ترکیب خوبی میتونه باشه .
نکته :این گیاه در فصل خواب یعنی نیمه دوم سال برگهای خودشو از دست میده و به خواب زمستانی میره و باید تو این مدت آبیاری رو نصف و کودهی رو متوقف کنید و کاهش بدید تا دوباره با شروع بهار و افزایش نور و دما برگ ها سبز میشن و گیاه دوباره شروع به رشد میکنه و اون موقع آبیاری رو افزایش بدید.