ضوابط دیوار سبز و گیاهان مناسب برای آن
توسعه فضاي سبز شهري و توزيع عادلانه آن در محله ها به خصوص در مراكز شهرها، به گونهاي كه متناسب با ساخت و ساز شهري باشد، به منزله يكي از راهبرد هاي توسعه پايدار شهري تلقي ميشود. نياز انسان شهرنـشين بـه طبيعـت، چـشم انـدازهاي بصري مناسب و كاهش آلودگيهاي محيط ازيك سو و نياز به تجديد نظر در مصرف انرژي و ضرورت بهينه سازي كاربرد حاملهـاي انرژي، از جمله مسايل مهم مديريت شهري به شمار مـيرونـد. توسـعه فـضاي سـبز عمـودي، بـه معنـاي ايجـاد سـطوح سـبز در ساختمانهاي شهري است و شامل بامهاي سبز و ديوارهاي سبز ميشود.
فضاي سبز عمودي، داراي كاركردهاي گوناگوني است كـه از آن جمله، ميتوان به زيباسازي محيطي، كاهش آلودگي محيطي، ذخيره سازي انرژي، كنترل بارانهاي سيلابي، تامين مواد غـذايي و حفظ تنوع زيستي شهري اشاره كرد. از ديدگاه اكولوژيك، امكان پيوسته نمودن سطوح سبز، ميزان در سطح شـهر پايـداري اكولـوژيكي شـهر را افـزايش مـي دهـد و ميتواند در كاهش دماي جزيره شهري، كنترل آلودگي و ديگر مزاياي زيست محيطي احداث فضاي سبز در شهرها موثر باشد.
ديوار سبز
ديواره هاي سبز، عبارتند از: سطوح سبزي كه به طور عمودي، تزيين كننده ساختمانهـا يـا ديگـر سـازه هـاي شـهري هـستند.
ديواره هاي سبز، در بهبود كيفيت ساختمانها تاثيرگذارند؛ چرا كه به عنوان عايق صوتي و عايق حرارتي عمل ميكنند؛ تا آنجـا حتـي برخي اعتقاد دارند كه 50 % از انرژي گرمايي مورد نياز ساختمانها را كاهش ميدهند.
ديوارهاي سبز، از عملكرد زيبايي شناسي نيز برخوردارند و ميتوانند در كاهش آلودگي بصري در شهرها نقـش بـه سـزايي داشـته باشند. ديواره هاي سبز، علاوه بر تامين نيازهاي زيباشناسي معماري، پاسخگوي ضرورتهايي همچون: عايقسازي طبيعـي سـاختمان (حرارتي، رطوبتي و صوتي)، استفاده از فضاي مرده بام به منظور خلق فضاي دلپذير و ايجاد سطوح چـشمنـواز در نمـاي بنـا، تلفيـق ساختار مصنوع با طبيعت،كمك به كاهش آلودگيهاي جوي و افزايش نـسبت اكـسيژن هـوا و غيـره نيـز اسـت. از طرفـي، طراحـي ساختمان با بام سبز، منجر به افزايش پايداري و مديريت صحيح بارانهاي سيل آسا و آب باران ميشود.
بسترهاي سبز در نماي ساختمانها ميتوانند شرايط مساعدي براي زندگي انواع موجودات زنده، همچـون: پرنـدگان، خزنـدگان و ريز موجودات را فراهم كنند. در واقع، بستر خاكي و پوشش گياهي، زيستگاه مطلوب بسياري از موجودات زنده محـسوب مـيشـود و جذب اين موجودات زنده، كاركردهاي گوناگوني دارد. در اين شرايط، علاوه بر زيبايي بصري، برخي از اين موجودات زنده مي توانند از حشرات موذي تغذيه كنند كه نمونه آشناي آن، حضور مارمولك در موچسبهاي ديواري است كه با شكار حشرات، جمعيت آنها را به شكل قابل توجه اي كاهش ميدهند.